Teveel mensen benutten te weinig van hun enorme potentieel aan talenten en kwaliteiten. Teveel mensen staan in een ‘spaarstand’. Soms door gebrek aan lef, inspiratie, of het ontbreken van het juiste inzicht. Het was, en is nog steeds, mijn overtuiging dat ik mensen inzicht kan geven in hun denken en hun gewoonten. Om hen te motiveren om zich te ontwikkelen tot zelfbewuste, tevreden en gelukkige mensen die zin geven aan hun leven.

Zingeven, het woord zegt het al: zin geven aan je eigen leven, eventueel de zin of het doel van je leven creëren en je leven actief invulling geven, zelfstandig oordelen en positief kritisch leren denken, kortom: voluit en gelukkig leven, ontplooien en eruit halen wat erin zit.

Ik besloot om mijn kennis en ervaring op het gebied van positieve- en boeddhistische-psychologie samen te brengen en aan te vullen met methodieken zoals NLP, RET, en CSR en stressinterventies. Sinds 1998 voer ik elke dag mijn passie uit: met WIX factor heb ik honderden mensen en bedrijven geadviseerd, begeleid en kunnen motiveren en inspireren om zichzelf in diepgang te ontwikkelen en daadwerkelijk eruit te halen wat erin zit.”

WIX factor is niet mijn enige beroepsmatige passie. De afgelopen paar jaar heb ik uiteenlopende (maatschappelijke) initiatieven uitgewerkt, waarvan Veldsterkte (Instituut voor inzicht en persoonlijke ontwikkeling) en Loopbaanarchitectuur.nl twee succesvolle voorbeelden zijn. Daarnaast verzorg ik lezingen, en ben ik actief als schrijver en fotograaf. In 2018 verscheen mijn boek “Verdwalen, als eerste stap in de juiste richting”.

Wick Lichtveld werkt nauw samen met de volgende associés:

  • Jeroen Rietveld MSc (mijn compagnon bij Veldsterkte)
  • Reginald Aldrin Markus MBA EFT
  • Bob Bendien
  • Han van Eijk
  • drs. Marijke van Dijk

WIX factor werkt samen met:

In 2010 heb ik gebruik mogen maken van 1 van Wick zijn kwaliteiten: personal coaching. Wick is een prettig, motiverend, integer en meedenkend persoon. Hij luistert goed naar wat JIJ zegt en probeert je te helpen om zelf het antwoord te vinden op jouw vragen.
Mireille Poelman