Teveel mensen leven in een behoudende ‘spaarstand’.Teveel mensen worstelen met belemmeringen vanuit oude pijn. Je benut dan te weinig van je enorme potentieel aan talenten en ziet je mogelijkheden niet meer. Soms ontbreekt het aan lef, inspiratie, en bijna altijd door het ontbreken van het juiste inzicht. Het was, en is nog steeds, mijn overtuiging dat ik mensen dit inzicht kan geven en een nieuw perspectief kan aanbieden. Om hen te motiveren om zich te ontwikkelen tot zelfbewuste en gelukkige mensen die zin geven aan hun leven en zich vrij voelen.

Zingeven, het woord zegt het al: zin geven aan je eigen leven, eventueel de zin of het doel van je leven creëren en je leven actief invulling geven, zelfstandig, onwoorwaardelijk, en positief kritisch leren denken, kortom: voluit en gelukkig leven, ontplooien en eruit halen wat erin zit.

Ik besloot om mijn kennis en ervaring op het gebied van positieve- en boeddhistische-psychologie samen te brengen en aan te vullen met methodieken zoals NLP, RET, en CSR en stressinterventies. Sinds 1998 voer ik elke dag mijn passie uit: met WIX factor heb ik honderden mensen en bedrijven geadviseerd, begeleid en kunnen motiveren en inspireren om zichzelf in diepgang te ontwikkelen en daadwerkelijk eruit te halen wat erin zit.”

WIX factor is niet mijn enige beroepsmatige passie. De afgelopen paar jaar heb ik uiteenlopende (maatschappelijke) initiatieven uitgewerkt, waarvan Veldsterkte (Instituut voor inzicht en persoonlijke ontwikkeling) en Loopbaanarchitectuur.nl twee succesvolle voorbeelden zijn. Daarnaast verzorg ik lezingen, en ben ik actief als schrijver en fotograaf. In 2018 verscheen mijn boek “Verdwalen, als eerste stap in de juiste richting”.

Wick Lichtveld werkt nauw samen met de volgende associés:

  • Jeroen Rietveld MSc AO-psycholoog, loopbaanadviseur en mijn compagnon bij Veldsterkte
  • Reginald Aldrin Markus MBA EFT Relatie- en gezins-therapeut
  • Anouk Bink kinder/jongerencoach, specialisatie moeder/kind relatie
  • Bob Bendien personal coaching
  • Inge Privee bewustzijn coaching
  • Han van Eijk  personal coaching
  • drs.Marijke van Dijk training en coaching o.a. Groei Mindset

WIX factor werkt samen met:

Al enige tijd geleden had ik via mijn werk een coach aangewezen gekregen. Maar nu, op aanraden van vrienden, heb ik bij WIX factor een traject gevolgd en werkelijk antwoorden gevonden en resultaat geboekt.
Steven M. Amsterdam